Info dealer biedt verschillende interventies aan:

 

Voorlichtingsbijeenkomsten (op maat gemaakt)
Een voorlichtingsbijeenkomst wordt altijd op maat gemaakt. Er wordt rekening gehouden met de belevingswereld en het niveau van de doelgroep. Daarnaast wordt er gekeken wat er precies speelt binnen de doelgroep (wordt er bijv. veel geblowd?) of waar de aanvrager vindt dat de doelgroep meer over moet weten. Is de doelgroep weerbaar genoeg om tegen groepsdruk in te gaan? Dit zijn een aantal vragen die van te voren worden besproken. Aan de hand van de antwoorden wordt de voorlichting gemaakt.

 

Trainingen in modules (op maat gemaakt)
Trainingen worden altijd op maat gemaakt. Er wordt gekeken met welke doelgroep er wordt gewerkt. Wat is het precies waar de deelnemers van de training meer over willen weten? Zijn er overlastgevende situaties m.b.t. problematisch gebruik van verslavende middelen? Hieronder een aantal onderwerpen die in modules kunnen worden gegeven:
• Algemene middelen kennis
• Signaleren van gebruik en eventuele hulpverlening
• Beleid m.b.t. middelengebruik
• Zelf preventieve activiteiten opzetten

 

Kortdurende behandelingen
Kortdurende behandelingen is van toepassing als iemand problematisch bezig is met verslavende- middelen en/of gedrag . Wanneer je problematisch bezig bent gebruikt je een middel als een functie ( om bijv. beter te kunnen functioneren, beter te voelen, niet na te hoeven denken over vervelende

There are many benefits to hiring a paper writing service to perform your business. Individuals that hw help have large contracts with a company they work for, don’t enjoy needing to take calls, or dealing with sales people. The problem is that they don’t get any answers. It’s very frustrating.

situaties). Ondertussen kom je belangrijke afspraken niet na en ben je steeds minder bezig met je vrienden en familie. Soms is het dan nodig om een aantal gesprekken te hebben om weer grip op je leven te krijgen. In een kortdurende behandeling (meestal 8 gesprekken) krijg je handvatten toegereikt om zelf je leven weer in goede banen te leiden. Dit wordt vaak gedaan door middel van cognitieve gedragstherapie en motiverende gesprekstechnieken.

 

Consultatie
Consultatie kan telefonisch, per email, of op locatie.

 

Straatwerk per gebied
Straatwerk kan op aanvraag van een instelling of gemeente gedaan worden. Voorbeelden wanneer er straatwerk ingezet kan worden leest u hieronder:
• I.v.m. een overlastgevende hanggroep
• I.v.m. signaleringsfunctie straatdealers
• I.v.m. signaleringsfunctie middelengebruik per gebied
• Mysterie shopping
• Ter preventie m.b.t. alcohol- en/of drugsgebruik

 

Informatie materiaal
Hierbij kunt u denken aan informatie folders of bijvoorbeeld voorlichtingsmateriaal.

 

Kosten
Kosten zijn afhankelijk van de aanvraag en worden daarom van te voren overlegd.
Het is ook mogelijk om begeleiding en diensten via PGB of een indicatiestelling vergoedt te krijgen.